03 травня 2023 р. в нашому закладі було проведено День Цивільного захисту.

 03 травня 2023 р. в нашому закладі було проведено День Цивільного захисту. 

Основними завданнями проведення Дня ЦЗ є вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та персоналу школи щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, а також виконання законодавчих актів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Розпочато проведення Дня ЦЗ із практично-тренувального заняття з евакуації. За ввідним сигналом учнів та працівників школи було попереджено про надзвичайну ситуацію через систему оповіщення. Вчителі, які проводили уроки, негайно вивели дітей із будівлі школи в безпечне місце згідно зі схемами евакуації.

Учні разом з вчителями проводили показові навчально-практичні заняття з надання першої домедичної допомоги, допомоги при артеріальний кровотечі, як потрібно правильно накладати джгут турнікет при кровотечі, надання першої допомоги при зупинці дихання та допомоги при пошкоджені сонної артерії. А також, продемонстрували одягання протигазу -  індивідуального засобу захисту органів дихання від впливу радіаційного, біологічного, бактеріологічного забруднення.

Проведена тренувальна евакуація показала, що всі учасники освітнього процесу обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і вміють організовано евакуюватися у безпечне місце.








































Немає коментарів:

Дописати коментар